Gentle Teaching
Gentle Teaching var oprindeligt en protestbevægelse, som under den nænsomme parole SAFE AND LOVED modarbejdede de ensidigt adfærdskorrigerende og kapitaldrevne omsorgsregimer, som dominerede handicapforanstaltningerne i 1970’ernes og ’80’ernes USA.
I dag er Gentle Teaching både en international bevægelse og en omsorgsbaseret forståelsesramme for menneskets basale behov – og for, hvordan vi som fagpersoner betragter os selv i denne forståelse.
Indholdsmæssigt er Gentle Teaching i høj grad sammenfaldende med perspektiverne i den neuroaffektive udviklingspsykologi, hvor oplevelsen af at være a) sikker og tryg, b) forbundne i meningsfulde relationer, samt at opleve sig c) betydningsfuld og d) engageret i den verden, man befinder sig i, helt grundlæggende forudsætninger for almen menneskelig udvikling og aktivitet.
Gentle Teaching er på mange måder en vaccination imod sin modsætning - utryghed, oplevelse af udstødelse, isolation og afmagt. Hvis ikke vi lykkes med at få borgeren til at føle sig sikker og i gode hænder, lykkes vi næppe heller med andre pædagogiske målsætninger.
Derfor er vi optaget af, hvordan vi som fagprofessionelle formår at skabe og tage ansvar for dette helt basale omsorgsvilkår. Vi er også optaget af at forankre Gentle Teaching i de mere formelle rammer – nationale såvel som regionale - som definerer vores opgave
Vi tilbyder oplæg og workshops om Gentle Teaching i forskellige formater.
Eksempelvis:
Et 30 min. Gentle Teaching-oplæg på et personalemøde vil kunne give inspiration til især personalets holdning og tilgang til det pædagogiske arbejde
En to-timers fagsupervision i et Gentle Teaching-perspektiv vil kunne skabe en større forståelse for udadreagerende adfærd, resignation og generel mistrivsel – og pege på andre pædagogiske handlinger.
Et tre-timers eller en hel dags oplæg, koblet til fx tilknytning, neuropædagogik, mentalisering, sorg, traumatisering eller andre temaer, vil have et mere traditionelt undervisningspræg.
For yderligere information
Ann Nedergård Frederiksen
Leder af Professions- og Ledelsessekretariatet
Telefon
29 13 35 94Opdateret